Oplossingen

Geluid managen kan op veel verschillende manieren

“Welke puzzelstukjes heb ik nodig?”

Er zijn verschillende akoestische oplossingen. Hoe bepaal je nu wat nodig is? Dit is zonder kennis van akoestiek lastig in te vullen. Bovendien worden sommige producten verkocht onder de noemer akoestiek, maar leveren echter geen of een beperkt resultaat. Wij helpen om de juiste “bomen” te selecteren. SoftdB Expert levert oplossingen op maat passend voor elke situatie, of het nu gaat om een open kantoortuin of een wachtkamer. Oplossingen kunnen zowel uit producten als uit procesverbeteringen bestaan. Kortom wij kijken naar het totale plaatje en combineren de beschikbare middelen tot een passend geheel.

“Wij zien in de markt erg vaak dat slechts één onderdeel wordt belicht”

Door onze “helicopterview” overzien wij het geheel en zoemen daarna in op de specifieke onderdelen, zonder de onderlinge verbindingen en gevolgen los te laten. We zien in de markt erg vaak dat slechts één onderdeel wordt belicht, bijvoorbeeld het plaatsen van panelen. Wij hebben het IMPACT chain model for sound comfort ontwikkeld, waardoor wij naar alle schakels kijken en daarmee een totaaloplossing bieden.

Open kantoortuinen waar verschillende processen plaatsvinden zoals overleg, bellen en uitvoeren

Oplossing 1 in de praktijk: Bureauschermen

“Wij hebben al schermen tussen de bureaus, dus zijn wij akoestisch goed bezig”

Dit horen en zien wij veel. Echter betekent een bureauscherm niet meteen dat deze ook van akoestisch materiaal is voorzien. Ook is alleen het plaatsen van akoestische bureauschermen vaak niet voldoende voor geluidscomfort.

Wilt u weten of u al voldoende doet aan akoestische oplossingen.