Sound masking

SOUNDMASKING

“Met geluid gaan we geluid bestrijden”

 

SoftdB Expert is als expert van soundmasking een unieke kennis partner voor de werkomgeving van kantoren en zorg. Soundmasking, ook wel geluidsmaskering genoemd, is een specifieke technische oplossing om spraakverstaanbaarheid te reduceren en afleiding te verminderen. Deze techniek wordt apart of in combinatie met andere oplossingen toegepast, passend voor de situatie.

Geluidsmasking geeft een informatieloze ruis
"Het ruizen van de zee is een voorbeeld van een "informatieloze ruis"

Waarom soundmasking?

Niet alle geluiden zijn plezierig, sommige zijn zelfs storend. Vooral in een kantooromgeving,
waar productiviteit een essentieel begrip is, zullen sommige geluiden de concentratie
verstoren en de productiviteit niet ten goede komen. Akoestiek bevindt zich dan ook steeds
vaker in de top 5 van irritaties op de werkvloer. Nu veel kantoren naar open
kantoortuinen zijn overgegaan, is het nog belangrijker om een goede akoestiek te hebben. Meer mensen in dezelfde ruimte is natuurlijk goed voor de communicatie en sfeer, maar brengt ook meer geluid in de ruimte. Soundmasking egaliseert deze geluidprikkels en reduceert de spraakverstaanbaarheid.

iStock_000009747165Medium

Wat is soundmasking?

Soundmasking, vrij vertaald, geluidsmaskering, maskeert geluid met geluid. Het bestaat uit een specifiek audiosysteem welke een maskeergeluid produceert. Dit geluid mag uiteraard niet storend zijn. Het systeem, bestaande uit een ruisversterker met speakers , maakt daarom een informatieloos geluid. Dit geluid, als een aangename ruis te omschrijven, wordt egaal in de ruimte gebracht, met als doel geluidsprikkels te reduceren. Deze ruis is te vergelijken met een lichte bries, zonder deze als zodanig te voelen. Door het toevoegen van sensors kan het systeem zich automatisch aanpassen aan geluidsveranderingen in de ruimte.

Wilt u meer informatie over soundmasking dan verwijzen wij u graag naar  onze website www.soundmasking.eu of kijk in onze brochure.